GELECEK NESİL SAĞLIKLI ÜRÜNLER İLE YAŞAMA İLHAM VERİYORUZ

İmmünomodülatör nedir ve Bağışıklığın Desteklenmesine Nasıl Yardımcı Olur?

 

İmmünomodülatörler ve bunların bağışıklık üzerindeki etkileri, maya beta glukanlarının bağışıklık sağlığını nasıl destekleyebileceğine dair artan araştırmaların ön saflarında yer alan bir konudur Wellmune ® baş bilim insanı Sonja Nodland, immünomodülatörler üzerine bir Soru-Cevap ve bunların bağışıklık sağlığını nasıl etkilediğine dair en son bilgilerde katılın .

Soru: Bize biraz geçmişinizden ve bağışıklık sağlığınızın sizin için neden önemli olduğundan bahsedin.

C: St. Louis'deki Washington Üniversitesi'nden Hücre Biyolojisi alanında yüksek lisans ve Minnesota Üniversitesi'nde Mikrobiyoloji, İmmünoloji ve Kanser Biyolojisi programından doktora derecem var. Akademik araştırmam, çeşitli bağışıklık hücrelerinin (çoğunlukla B hücreleri ve nötrofiller) nasıl "doğduğunu" ve insan vücudunda nasıl normal işlevler geliştirdiğini incelemekle geçti. O zamandan beri, bilimsel ilgi alanlarım, makrofajların yanı sıra bağışıklık sistemimizin diyetimizden ve vücudumuzda bulunan mikroorganizmalardan nasıl etkilendiğini de içerecek şekilde genişledi.

Tüm bu konulardan geçen bir tema, sağlıklı bir bağışıklık sisteminin genel fiziksel sağlık için kritik olduğu ve bunun zihinsel sağlığa da katkıda bulunabileceğini keşfediyoruz. Bağışıklık sağlığının genel sağlığımızda ve yaşam kalitemizde oynadığı bu merkezi rol nedeniyle, beni çok ilgilendiren bir konu.
 

S: İmmünomodülatörler nedir?

C: İmmünomodülatörler , bağışıklık sisteminin bir tehdide tepkisini genellikle faydalı bir şekilde değiştirerek bağışıklık fonksiyonunu desteklemeye yardımcı olabilecek maddelerdir.

Beta glukanların bağışıklık sistemini desteklemek için nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinmek için videoyu izleyin.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=CZk3ZTy0CgM&feature=emb_logo  

S: Bağışıklığı desteklemek için nasıl çalışıyorlar?

C: Bir patojenle ilk karşılaştığınızda, bağışıklık sistemi başlangıçta doğuştan gelen bağışıklık işlevi yoluyla hızlı ve spesifik olmayan bir şekilde yanıt verir Bu yanıtla ilişkili semptomlar, ağrı ve şişlik gibi şeyler, vücudun inflamatuar yanıtının bir sonucudur.

Bunu, bağışıklık sisteminin adaptif tarafı tarafından yürütülen patojene daha yavaş, spesifik bir yanıt izler. Adaptif bağışıklık sistemi uzun süreli bellek ve bir kereden fazla bize bulaşmasını önler birçok patojenleri sahiptir bağışıklık sisteminin bir parçasıdır.

Bir kısmı diyet yoluyla tüketilebilen immünomodülatör moleküller, bir patojen tespit edildiğinde daha etkili yanıt verecek şekilde normal bağışıklık tepkisini ayarlayarak vücudun patojenlere karşı savunmasına yardımcı olabilir.

S: Maya beta glukanı bir immünomodülatör olarak nasıl çalışır?

C: Maya kaynaklı beta glukanlar, doğuştan gelen bağışıklık sisteminin bir parçası olan nötrofillerin ve makrofajların enflamatuar ve antimikrobiyal aktivitelerini etkiler. Orada ortaya çıkan kanıtlar  , bir patojen tespit edildiğinde maya beta glükonların may “tren” vücudun bağışıklık hücrelerinin daha çabuk tepki olduğunu.

S: “Vücudun bağışıklık sistemini eğitmek” ne demektir?

C: Eğitim vücudun bağışıklık sistemini hücreleri gelecek tehdide daha etkili bir yanıt benimsemek neden doğal bağışıklık hücreleri mikroplar (canlı veya cansız) spesifik parçalarını karşılaştıklarında ortaya yeni tanınmış fenomen ifade eder. Özünde, bu, doğuştan gelen bağışıklık hücrelerinin, bu eğitim uyaranlarından birini deneyimledikten sonra, başka bir patojenle karşılaştıklarında daha hızlı ve etkili yanıt vermelerine olanak tanıyan deneyimin bir "anısını" muhafaza ettikleri anlamına gelir.
 

S: Doğuştan gelen bağışıklık eğitiminin geleneksel bağışıklık hafızasından farkı nedir?

C: Doğuştan gelen bağışıklık eğitimi ile genellikle düşündüğümüz geleneksel bağışıklık belleği arasındaki önemli bir fark, eğitilmiş yanıtın ne kadar geniş olduğudur. Geleneksel bağışıklık hafızasında bağışıklık sistemi, hastalık veya aşılama yoluyla bir patojenle (örneğin kızamık) karşılaşır ve uyarlanabilir bağışıklık sistemi, gelecekte bu patojeni (kızamık) tanımak ve vücudun enfekte olmasını engellemek için çeşitli spesifik molekül türleri oluşturur.

Bunun tersine, eğitilmiş bağışıklıkta, doğuştan gelen bağışıklık sisteminin canlı veya cansız mikroplarla karşılaşması ("eğitici" uyarıcı), "eğitmen" ile ilgili olmayan diğer, farklı patojenlere karşı daha etkili bir reaksiyona izin vermek için doğuştan gelen bağışıklık tepkisini ayarlar. . " Bu daha genel etki, bağışıklık savunması için çok önemlidir çünkü daha önce hiç karşılaşmadığınız patojenlere karşı bir miktar korumaya sahip olmak yararlıdır.

Maya beta glukanı gibi bir eğitim uyarıcısı ile ilk karşılaşma ile indüklenen eğitilmiş bağışıklık, sonraki enfeksiyonlara karşı gelişmiş bir yanıtla sonuçlanır. Antimikrobiyal moleküllerin üretimi de dahil olmak üzere, bu süreçten daha hızlı bir aktivasyon için bağışıklık hücrelerinin birkaç farklı işlevi hazırlanır.

Bu çizim, bağışıklık sistemi bir immünomodülatör olarak "eğitildiğinde" ne olduğunu gösterir.

S: Önde gelen bir doğal maya beta glukanı olan Wellmune ® , bağışıklık sağlığını desteklemek için doğuştan gelen bağışıklık eğitimini kolaylaştırır mı?

C: Daha önce de belirtildiği gibi, son on yılda maya beta glukanının bağışıklık sistemi için bir eğitim uyarıcısı olabileceğine dair ortaya çıkan kanıtlar ortaya çıktı. Bu henüz bilimsel bir gerçek olmasa da, mevcut kanıtlar bu yönü işaret ediyor. Ek olarak, Wellmune'un etki mekanizmasını araştıran daha önce yayınlanmış çalışmalardan bazı gözlemler, doğuştan gelen bir bağışıklık eğiticisinin nasıl davrandığı ile tutarlıdır. Bu, doğuştan gelen bağışıklık eğitimi üzerinde çalışanlar arasında aktif bir araştırma alanı ve önümüzdeki birkaç yıl içinde çok daha fazlasını öğreneceğimizi umuyorum. Bu arada, Wellmune için klinik araştırma portföyü , immünomodülatör özelliklerinin iyi bir kanıtıdır.
 

S: Farklı maya beta glukanı türleri var mı? Bağışıklık sağlığını nasıl destekledikleri arasındaki fark nedir?

C: Araştırma, maya beta glukanının immün modüle edici özelliklerini desteklemektedir - ancak Saccharomyces cerevisiae türünden tüm maya beta glukanı aynı değildir. Ekmek mayası ve bira mayası, her ikisi de beta 1,3 / 1,6 glukan üreten iki Saccharomyces cerevisiae türüdür, ancak ekmek mayasının hücre duvarlarından ekstrakte edilen beta glukanlar, bira mayasından ekstrakte edilenden farklı bir moleküler yapıya sahiptir.

Ek olarak, saflaştırma işlemi maya beta glukanının yapısını etkileyebilir. Moleküler yapının beta glukanın immün modüle edici özelliklerini etkilediği bilimsel makalelerde iyi belgelendiğinden, beta glukanın kaynağı önemlidir. Bu nedenle, özellikle ilgilenilen beta glukan ile yapılan araştırmaları dikkate almak önemlidir. Spesifik fırıncı mayasından türetilen beta glukanların kullanıldığı araştırmalardan elde edilen araştırma sonuçları, bira mayası veya farklı üretim süreçleriyle saflaştırılmış ekmek mayası beta glukanları gibi başka herhangi bir maya türevi beta glukan türüne atfedilemez.

S: Etkili bir maya beta glukan bileşenini nasıl seçerim?

C: Bağışıklık sağlığı için bir içerik seçerken, içeriğin kalitesine odaklanmalısınız. Kalite üç şeye bağlıdır: saflık, üretim sürecinde tutarlılık ve faydaların ne kadar iyi kanıtlanmış olduğu. Kaliteli bir maya türevi beta 1,3 / 1,6 glukan bileşeni olan Wellmune, bir ekmek mayası türünün hücre duvarından ekstrakte edilir ve on yıldan fazla bir süredir rafine edilmiş tescilli bir işlem kullanılarak saflaştırılır.

Wellmune'da insan bağışıklık sistemini desteklemedeki etkinliğini gösteren bir düzineden fazla insan klinik denemesi yayınlandı. Wellmune'un genel bağışıklık sağlığını iyileştirmeye ve genel sağlığı korumaya yardımcı olduğu gösterilmiştir. Wellmune ayrıca stresin zararlı etkilerine karşı korunmaya yardımcı olabilir ve sağlıklı enerji seviyelerini ve zihinsel berraklığı teşvik edebilir.

Wellmune, beta glukan takviyesi ile insan bağışıklık fonksiyonu arasındaki ilişkiyi tam olarak anlamak için devam eden araştırmalara kendini adamıştır.

 

Yorumlar (0)

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

Yorum Ekle

Eposta adresinizi kullanıcılar tarafından görüntülenmez
Yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanmaktadır

Etiket Bulutu

sağlıklı beslenme green family atıştırmalık meyve freeze dried ahududu sağlıklı atıştırmalık vegan freeze-dry wellmune çilek tarif organik meyve yaban mersini cips freeze dry probiyotik sağlıklı meyve green family foods gelecek nesil beslenme bağışıklık sistemi yemek kitabı pasta yapımı portakal patates pratik pasta sağıklı ikramlar riskli bebek tedavisi prebiyotik rulo kek pasta tarifi prebiyorik orac meyve drop misafir ikramlık mutfak sanatları mutfek meyve cipsi mercimek çorba matematiksel beslenme maya maya beya glukan mutlu meyveler muz orac değeri orac değeri yüksek meyve organik sebze otizm sağlıklı tarifler o.r.a.c ne işe yarar nefis yemek tarifleri nemsizlik pandispanya tarifi simbiyotik uzay teknolojisi vegan ürün vişne yanlış beslenme üretim ucuz ahududu toprak trans yağlar transyağ yanlış kozmetik uygulamalar yemek sepeti zencefil zeytin zeytin yağ zehir yoğurt yemek tarifleri yer çekimi yetersiz uyku toksin tereyağ sigara kullanımı mango sos smoothie serbest radikalleri emme yeteneği serbest radikal salata sos sebze sebze cipsi soğuk sıkım stres tavuk sos tendon tendoncilt tatlılar tatlı yapımı tarim tatlı tatlı patates sağlıklı yaşam kolay ve pratik yemek tarifleri doymuş yağ drop elma elma küp dondurulmuş ahududu doğal ürün diet dietisyen diyet enginar epilepsi genler gıda dedektifi gıdalardaki gizli zehir frenk üzümü freezedried eti cicibebe freeze dried beslenme freeze-dried deri çorba yapımı aronia aronia berry bağ bağışıklık anneler günü anne çocuk ahududunun faydaları alkol kullanımı ananas sos bakla balık sos çay saati ikramlık çilek küp cilt boğurtlen bete glucan bardacık bebek beslenmesi besinler glukan glutatyon eksikliği ketojenijk tarifler ketojenik ketojenik beslenme kırmızı mercimek kemikler kemik kalp kas kek tarifi kırmızı meyve kış kurabiye tarifi kuru ahududu mandalina kurabiye afazi kivi kiwi kolajen kahvaltılık kadın üretici gojiberry gözler greenfamily güneş ışınları goji glutensiz glutatyon faydaları glutatyon nasıl alınır? glutatyon nedir günlük orac hava kirliliği iyi tarım uygulamaları kabak kadın çiftçi incir immünomodülatör hücre içecek ikramlık mango