- 250GR KIRMIZI MERCİMEK
- 200GR DANA KUZU KARIŞIK KIYMA
- YARIM ADET RENDELENMİŞ SOĞAN
- YARIM ADET RENDELENMİŞ MOR SOĞAN
- 3 ADET TEK DİŞ SARIMSAK
- 1 ADET KABUĞU SOYULMUŞ RENDELENMİŞ PATATES
- 1 YEMEK KAŞIĞI DOĞAL TATLI BİBER SALÇASI
- 2 ADET GREEN FAMILY FREEZE DRIED LİMON DİLİMİ
- 2 ADET GREEN FAMİLY FREEZE DRIED ELMA DİLİMİ
- 3 ADET KARANFİL
- 8 BARDAK ILIK SU
- ZEYTİNYAĞI
- TEREYAĞI, TUZ, KARABİBER
SÜSLEME İÇİN:
TABAK BAŞINA BİR LİMON
YAPILIŞI:
TEREYAĞI HARİÇ TÜM ÜRÜNLERİ DÜDÜKLÜ TENCEREYE KOYUP, KAPAĞINI KAPATIP 10 DK KAYNATIYORUZ.
KAPAĞI AÇTIKTAN SONRA BİR SÜZGEÇ YARDIMI İLE LİMON VE KARANFİLLERİ ÇIKARTIYORUZ.
EĞER BİR ÇORBA YAPMA MAKİNEMİZ VAR İSE, YARI PİŞMİŞ ÇORBAYI VE TEREYAĞI, TUZ VE KARABİBERİ EN AZ 2 DEVİR BLEND ETME FONKSİYONU İLE PİŞİRİYORUZ.
ARZU EDİLİRSE, EL BLENDIRI İLE BLEND EDİP, 10 DK DAHA KAYNAYIP, TABAKLARA ALIYORUZ. SÜSLEMEDE KULLANDIĞINIZ GREEN FAMILY FREEZE DRIED LİMON SICAKLIK VE ÇORBANIN SIVILIĞI İLE BİRLEŞİP CANLANIR VE SUYA EKŞİLİĞİNİ BIRAKIR. AYRICA LİMON SIKMANIZA GEREK KALMAYACAKTIR.
Yorumlar (0)