GREEN FAMILY Gelecek Nesil Freeze-Dried Beslenme http://https://greenfamily.com.tr tr-tr noreply@ganipara.com Copyright 2024 SENİ SEVİYORUM ANNECİM https://greenfamily.com.tr/blog/seni-seviyorum-annecim https://greenfamily.com.tr/blog/seni-seviyorum-annecim Eğer yaradan ile sohpet etme şansımız olsaydı, eminiz ki tüm anneler çocuklarımız için minnetlerimizi sunardık.

Bu hayatta hiçbir koşul tam olarak "mükemmel" ya da "kötü" değildir. Sadece "olan" vardır. Tüm koşullar geçicidir. Hiçbir şey aynı kalmaz. Hiçbir şey statik kalmaz. Ne şekilde değişeceği ise "BİZE" bağlıdır.

Bugün burada dağları devirecek anneler ile birlikteyiz. Çocukları için yapamayacakları yok. Onlar için en iyisini isteyen, onlar için en iyisini var etmeye çalışan yüce gönüllü anneler... Markamızın kuruluş felsefesi olan "Sağlıklı Gelecek Nesiller" mottomuza sahip çıktınız.  Hepinize sonsuz teşekkürler.

Çocuklarınızın sağlıkla beslenmesinde bizlere güvendiniz. Size layık olabilmek adına, nedeni ve sonucu ne olursa olsun, başladığımız noktadan vazgeçmedik. "NE İSEK O'" derken paketlenmiş gıda sektöründe sadece kar etme odağı doğrultusunda terör yaratan, amaçları sadece cüzdanınız olan büyük endüstri devlerine kafa tuttuk.  Kendi evlatlarımıza yedirmeyeceğimiz hiçbir şeyi tesisimizden içeri girişine izin vermedik. "Ben çocuğuma bunu yediremem" deyip yüksek maaşlı işinden tek kalemde istifa eden gıda mühendisleri ile yollarımız kesişti. Mutlu olduk. 

Biz sizinle 1 iken 1000 olduk. Bu anneler günü vesilesi ile, Çocuklarını sağlıkla beslemeye özen gösteren anneler için %20 Kampanya Kodu oluşturduk. İster Annenize, ister kendinize isterseniz çocuğunuz için bir mutluluk pakedi...

Sizinle, Bizimle, Sağlıklı Gelecek Nesiller İle, Ülkemiz...

Neden Olmasın

Green Family

]]>
Wed, 10 May 2023 10:34:33 +0000
MANGO LASSI (SMOOTHIE) https://greenfamily.com.tr/blog/mango-lassi-smoothie https://greenfamily.com.tr/blog/mango-lassi-smoothie MANGO LASSİ (SMOOTHIE)

MALZEMELER

1 Paket Green Family Freeze Dried Superfood Mango Drop

250Gr Organik Yoğurt

55Gr Pudra Şekeri (isteğe Bağlı)

8 Parça Küp Buz

4 Adet Kabuksuz Antepfıstığı

4 Adet Çiğ Badem

Bir Tutam Safran

Tüm Malzemeyi Blenderdan Geçiriyoruz.

Ferah ve Sağlıklı İçeceğimizi Sabah Kahvaltı Yerine Tüketebiliriz.

Sevdiklerinize Servis Edebilirsiniz.

 

 

]]>
Mon, 13 Mar 2023 22:09:24 +0000
ŞIK TABAKLARIN DOKUNUŞU ANANAS VE MANGO SOSU https://greenfamily.com.tr/blog/sik-tabaklarin-dokunusu-ananas-ve-mango-sosu https://greenfamily.com.tr/blog/sik-tabaklarin-dokunusu-ananas-ve-mango-sosu ŞIK TABAKLARIN DOKUNUŞU ANANAS VE MANGO SOSU

MALZEMELER

1 Paket Green Family Freeze Dried Superfood Ananas Drop

1 Paket Green Family Freeze Dried Superfood Mango Drop

1 Paket Green Family Freeze Dried Lime

¼ Soğan

1 Diş Sarımsak

½ İnce Doğranmış Kırmızı Biber

1 Tutam Kişniş

1 Tatlı Kaşığı Avakado Yağı

1 Paket Krema

Tüm Malzemeyi Bir Tencereye Koyup 30 Dakika Kısık Ateşte Kaynatıp İçinden Lime’ları Alıp Blenderdan Geçiriyoruz.

Bu Sosu Buz Dolabında Kapalı Kavanozda Ters Bir Şekilde 15 Gün Saklayabilirsiniz.

Tavuk ve Balıkla Servis Edebilirsiniz.

]]>
Mon, 13 Mar 2023 12:38:05 +0000
KETOJENİK SUPERFOOD AHUDUDU HAKKINDA BİLİNMEYENLER https://greenfamily.com.tr/blog/ketojenik-superfood-ahududu-hakkinda-bilinmeyenler https://greenfamily.com.tr/blog/ketojenik-superfood-ahududu-hakkinda-bilinmeyenler Green Family Freeze Dried Ketojenik Superfood C Vitaminiyle Yüklü AHUDUDU;

- En Yüksek Lif oranına sahip meyveler arasında başta gelir.
- Buna bağlı olarak sindirim sisteminin gelişimini ve düzenli çalışmasını destekler.
- Genç kalmamızı sağlayan çok etkili Antioksidanlar içerir.
- Anti-Kansorejen olan Elajik Asit içerir. Kanserli hücrelerin oluşumunu önler.
- İçerdiği A, C, E Vitaminleri ve Folik Asit ile Obezite, Diyabet ve Kalp Hastalığı tedavilerinde etkilidir.
- Antosiyanin içeriği sayesinde iltihap sökücü özelliğe sahiptir.
- Eklem kireçlenmesine faydalıdır.
- Bakteri ve Virüs gibi birçok mikropla savaşır.
- Ahududu Aromatik kokusu ve lezzeti ile pastacılık sektörünün vazgeçilmezidir.
- Gün içerisinde ve spor yaparken içeceklerinize 4-5 adet Ahududu ilave edebilirsiniz.
 

Freeze Dried Olarak Tüketime hazır haldedir.

- Green Family Freeze Dried 1 Kutu Ahududu'ya 1/2 Çay Bardağı sıcak su ilave ederek eriğinceye kadar karıştırın
- %100 Reçel kıvamını elde edererek Kahvaltı alışkanlığınızı sağlıklı bir ürün ile değiştirirsiniz.

 

SATINALMAK İÇİN:

https://www.greenfamily.com.tr/product/detail/uzman-dr-orkide-guzel-freeze-dried-superfood-ahududu-22gr-taze-382gr

]]>
Thu, 27 Jan 2022 10:01:06 +0000
İÇERKEN AYRICA LİMON SIKMANIZA GEREK KALMAYAN MERCİMEK ÇORBA https://greenfamily.com.tr/blog/icerken-ayrica-limon-sikmaniza-gerek-kalmayan-mercimek-corba https://greenfamily.com.tr/blog/icerken-ayrica-limon-sikmaniza-gerek-kalmayan-mercimek-corba GREEN FAMILY FREEZE DRIED ÜRÜNLER İLE MUTFAK SANATLARI

MERCİMEK ÇORBA

- 250GR KIRMIZI MERCİMEK

- 200GR DANA KUZU KARIŞIK KIYMA

- YARIM ADET RENDELENMİŞ SOĞAN

- YARIM ADET RENDELENMİŞ MOR SOĞAN

- 3 ADET TEK DİŞ SARIMSAK

- 1 ADET KABUĞU SOYULMUŞ RENDELENMİŞ PATATES

- 1 YEMEK KAŞIĞI DOĞAL TATLI BİBER SALÇASI

- 2 ADET GREEN FAMILY FREEZE DRIED LİMON DİLİMİ

- 2 ADET GREEN FAMİLY FREEZE DRIED ELMA DİLİMİ

- 3 ADET KARANFİL

- 8 BARDAK ILIK SU

- ZEYTİNYAĞI

- TEREYAĞI, TUZ, KARABİBER

SÜSLEME İÇİN:

TABAK BAŞINA BİR LİMON

YAPILIŞI:

TEREYAĞI HARİÇ TÜM ÜRÜNLERİ DÜDÜKLÜ TENCEREYE KOYUP, KAPAĞINI KAPATIP 10 DK KAYNATIYORUZ.

KAPAĞI AÇTIKTAN SONRA BİR SÜZGEÇ YARDIMI İLE LİMON VE KARANFİLLERİ ÇIKARTIYORUZ. 

EĞER BİR ÇORBA YAPMA MAKİNEMİZ VAR İSE, YARI PİŞMİŞ ÇORBAYI VE TEREYAĞI, TUZ VE KARABİBERİ EN AZ 2 DEVİR BLEND ETME FONKSİYONU İLE PİŞİRİYORUZ.

ARZU EDİLİRSE, EL BLENDIRI İLE BLEND EDİP, 10 DK DAHA KAYNAYIP, TABAKLARA ALIYORUZ. SÜSLEMEDE KULLANDIĞINIZ GREEN FAMILY FREEZE DRIED LİMON SICAKLIK VE ÇORBANIN SIVILIĞI İLE BİRLEŞİP CANLANIR VE SUYA EKŞİLİĞİNİ BIRAKIR. AYRICA LİMON SIKMANIZA GEREK KALMAYACAKTIR.

 

]]>
Mon, 24 Jan 2022 13:59:07 +0000
GLUTATYON NE İÇİN GEREKLİDİR https://greenfamily.com.tr/blog/gllutatyon-nedir-ne-ise-yarar https://greenfamily.com.tr/blog/gllutatyon-nedir-ne-ise-yarar Glutatyon, hücrelerin enerji santralleri olan mitokondrilerin sağlıklı bir şekilde çalışması için gereklidir.

Glutatyon Nedir, Ne İşe Yarar?

Glutatyon, hücrelerin enerji santralleri olan mitokondrilerin sağlıklı bir şekilde çalışması için gereklidir. Hasarlanmış veya işlev bozukluğu olan mitokondrilerin kanserleşme sürecinde kritik bir yeri vardır. Mitokondrilerin çalışması toksinler veya sağlıksız hücresel ortam nedeniyle bozulduğunda hücre solunum için oksijen yerine glukoz (şeker) kullanılan daha ilkel bir solunum formuna geçtiğinde kanserleşmektedir.

Sağlıklı kalmak, performansınızı artırmak, hastalıkları önlemek ve yaşlanmanın etkilerinden korunmak,  bağışıklık işlevi ve enflamasyonun kontrolü için glutatyon düzeyleri yüksek tutulmalıdır. Araştırmalar yüksek glutatyon düzeylerinin kas hasarını azalttığını, kasların iyileşme süresini kısalttığını, kas kuvveti ve dayanıklılığını artırdığını ve metabolizmayı yağ depolama yerine kas yapımına kaydırdığını göstermektedir.

Glutatyon, sağlıklı kalmak ve hastalıktan korunmak için en önemli moleküllerden biridir. Yaşlanma, kanser, kalp damar hastalıkları, bunama (demans) ve başka birçok kronik/dejeneratif hastalığın önlenmesinde temel öneme sahip olan glutatyon üç yapı taşından oluşur, bunlar  sisteine, glisin  ve glutamin  aminoasitleridir. Glutatyon vücudumuzda doğal olarak üretilir. Glutatyona “ana anti-oksidan” denilmesinin sebebi, onun serbest radikalleri yakalayarak karaciğere taşır ve burada  kendisini  yenileyerek tekrar işine geri dönmesidir. Serbest radikaller, çoğu zaman normal hücre metabolik oksidasyonunun yan ürünleri ve toksik atıklarıdır. Anti-oksidanlar tarafından etkisiz hale getirilmediklerinde otoimmün hastalıklara, kanser gibi kronik hastalıklara yol açabilirler.

Glutatyon Eksikliği

Vücut doğal yoldan glutatyon üretmekte ama bu yaşla birlikte azalmaktadır. Toksinler de glutatyon düzeylerinin azalmasına neden olmaktadır. Glutatyon azaldığında serbest radikallere karşı korunamadığımız için bu moleküller vücut yapılarına zarar verebilmektedir. 

Aktif Glutatyon (GSH): Glutatatyon serbest radikalleri toplayarak doyduğunda karaciğerde kendini yenilemektedir. İdeal şartlarda glutatyonun %10’u inaktif (oksitlenmiş) durumda iken %90’ı aktif formdadır. GSH olarak da bilinen aktif glutatyon %90’ın altında düştüğünde serbest radikallerle savaşı kaybetmeye başlarız. Toksinler daha da biriktiğinde GSH azalmaya devam eder. GSH %70’in altına düştüğünde bağışıklık sisteminde bozulma görülür.

Glutatyon Eksikliği Neden Olur?

Vücudumuzdaki glutatyon (GSH) düzeylerindeki eksiklik iç ve dış faktörler olmak üzere iki kategoriye bağlı olabilir.

İç faktörler vücudumuzda bağışıklık, DNA onarımı, oksidatif stresten korunma gibi çeşitli süreçlerin önemli bir parçası olan glutatyona duyulan gereksinimin artmasıyla ilgilidir.

Her gün maruz kaldığımız toksik ve zararlı maddeler gibi dış faktörler  kayda değer miktarda glutatyonun detoksifikasyon için kullanılması sonucunu doğurur. 

Bu maddelerden bazıları şunlardır:

  • asetaminofen (parasetamol) ;
  • aseton, çözücüler (tiner);
  • akaryakıt ve yan ürünleri;
  • ağır metaller (civa (diş dolguları, aşılar, dövmeler), kurşun, kadmiyum, bakır vb.);
  • böcek öldürücüler (pestisitler), zirai mücadele ilaçları (herbisidler);
  • nitratlar ve kimyasal gıda katkıları (salam, sosis, tütsülenmiş gıdalar vb);
  • yapay tatlandırıcı aspartam;
  • sentetik gıda boyaları;
  • benzopirenler (sigara dumanı, mangal dumanı, egzos dumanı vb.);
  • alkol;
  • ev temizlik ürünleri (deterjanlar, çamaşır yumuşatıcılar, oda kokuları, naftalin, temizlik malzemeleri, beyazlatıcılar vb.);
  • mutfak malzemeleri (yapışmayan tava kaplamaları, plastik saklama kapları, konserve kutuları ve karton ambalajların iç kaplamaları vb.);
  • formaldehid ve stiren (fotokopi ve printer toner mürekkepleri);
  • klorlu su;
  • röntgen ışınları;
  • UV radyasyon;
  • Elektromanyetik alanlar (EMF);
  • Endüstriyel atıklar.
  • Diğer dış faktörler:
  • Yetersiz beslenme – kofaktör olan vitamin ve minerallerin eksikliği sonucunda glutatyon sentezi yetersiz kalır, başka antioksidanların yetersizliği de glutatyonun harcanmasına neden  olur;
  • Aşırı egzersiz – vücutta fazla miktarda serbest radikal oluşması sonucunda glutatyonu harcanmasına neden olur;
  • kronik stres;
  • kaygı, endişe;
  • depresyon;
  • gece saatlerinde ışığa maruz kalınması melatonin salınmasını baskılayarak glutatyonun azalmasına neden olur (başuucu lambaları, cep telefonu, tablet gibi cihazların ekranından yayılan mavi ışık);
  • yaş - 20 yaşından sonra doğal glutatyon üretimi her on yılda ortalama %10 azalmaktadır.

Bu faktörlerin tümünden kaçınmamız mümkün değildir ama pek çoğunu düzenli yaşam tarzı, toksinlerden kaçınma ve detoks yaparak minimize edebiliriz.

Glutatyon Düzeylerini Artıran Besinler ve Destekler

Karaciğerde glutatyon üretimini artırmaya yardımcı olan besinler (glutatyon prekürsörleri) arasında kükürtten zengin olan sarımsak, soğan, brassica grubu sebzeler (brokoli, lahanagiller, su teresi, karnabahar, brüksel lahanası), radika, şalgam sayılabilir.

N-acetyl-cysteine (NAC) glutatyon üretimini uyaran değerli bir destektir. Ucuz ve hızlı etkilidir. NAC ile GSH düzeylerindeki yükselme birkaç saat süren geçici bir yükselmedir.

SAMe – S-adenosyl-methionine – kısmen sisteine dönüştürelen bir methionin türüdür, siroz ve kolestaz tedavisinde kullanılır. Duygu durumunu stabilize eden popüler bir destektir.  

Folat, vitamin B6 ve vitamin B12, biotin gibi metilasyon nütrientlerini içeren karaciğer, mercimek, ıspanak, kuşkonmaz, avokado, maydanoz, pancar, börülce tüketilmesi önerilir.

Melatonin hormonu known uyku ve uyanıklık döngüsünü düzenleyen hormondur, beyindeki epifiz bezi tarafından üretilir. Melatonin kana gece salınır ve üretimi büyük ölçüde ışığa bağlıdır.  Melatonin aynı zamanda çok güçlü bir antioksidandır. Başka antikosidanları uyarma özelliği vardır.  Melatoninin beyin, karaciğer, kaslar ve kanda GSH düzeylerinin etkili biçimde artırdığı gösterilmiştir. Bilinen tek doğal melatonin kaynağı vişnedir. 

Magnezyum glutatyon sentezi için önem taşıyan gamma glutamil transpeptidaz enziminin çalışması için gerekli olan bir mineraldir. Günde 490- 700 mg alınması önerilmektedir. Balık, ıspanak, kabak, balkabağı çekirdeği, ayçiçeği çekirdeği, fasulyegiller, ceviz, badem, yerfıstığı zengin magnezyum kaynaklarıdır. 

Çinko eksikliği özellikle kırmızı kan hücrelerinde aktif glutatyon düzeylerinin düşmesine yol açar. Ancak yüksek çinko düzeyleri de toksiktir. Yetişkinlerde önerilen günlük alım 8-11 mg dır. En zengin çinko kaynakları istiridye, kırmızı ve beyaz et, kabuklu deniz ürünleridir. Bitkisel kaynaklardaki çinkonun biyoyararlanımı hayvansal kaynaklara nazaran çok düşüktür.

Selenyum, vücudun glutatyon üretimi ve geri dönüşümü için önemlidir. Brezilya fındığı, sardalya, pisi balığı, otlak hayvanı etleri, hindi, karaciğer, tavuk, yumurta, ıspanak selenyumdan zengin gıdalardır.

Milk thistle (silymarin) glutatyon düzeylerini yükseltir. Karaciğeri temizleyici, koruyucu ve yenileyici özelliğiyle tanınmaktadır.

α-Lipoik Asit aktif glutatyon (GSH) düzeylerinin artmasına yardımcı olan bir destektir. Günde 300-1200 mg Alfa lipoik asit ayrıca insülin duyarlılığını artırmakta ve diyabetik nöropati semptomlarını azaltmaktadır.

Fiziksel aktivite glutatyon düzeylerinin artmasını sağlar. Haftada en az üç defa günde 30 dakikalık yoğun egzersiz vücudun antioksidan savunmasımı artırmaktadır.

C Vitamini kırmızı kan hücrelerinde ve lenfositlerde glutatyon düzeyini artırır. Turunçgiller (portakal, greyfurt), kırmızı ve yeşil biber, çilek, kivi C vitamininden zengin besin kaynaklarıdır. 

E (karma tokoferol formunda) vitamini glutatyon ile birlikte çalışan önemli bir antioksidandır. Glutatyonun geri dönüşümüne (C vitamini ile birlikte) yardımcı olur. Badem, tatlı patates, avokado, ıspanak, ayçiçeği, balkabağı, alabalık, zeytinyağı E vitamininden zengindir.

Glutatyon üretimini uyaran baharatlar zerdeçal, tarçın, kakule ve çörekotudur

 

Glutatyondan Zengin Besinler mg / 100g

Besin

GSH Miktarı

Kuşkonmaz

28.3

Avokado

27.7

Ispanak

11.4

Bamya

11.3

Brokoli

9.1

Kavun

9.0

Domates

9.0

Havuç

7.9

Greyfurt

7.9

Portakal

7.3

Kabak

7.0

Çilek

6.9

Karpuz

6.6

Papaya

5.8

Kırmızı biber

5.5

Şeftali

5.0

Limon

4.8

Mango

4.3

Muz

4.1

Karnabahar

4.0

Ceviz

3.7

Salatalık

3.5

Yeşil dolmalık biber

3.4

Elma

3.3

Üzüm

2.7


Kaynak: Glutathione in foods listed in the National Cancer Institute's Health Habits and History Food Frequency Questionnaire. Jones DP Nutr Cancer. 1992;17(1):57-75.; Alan Pressman “Glutathione. The Ultimate Antioxidant”; Leo Nollet “Handbook of Analysis of Active Compounds in Functional Foods”, pp.73-74; Lester Packer “Handbook of Antioxidants”, pp. 551-552

İntravenöz (IV) glutatyon  – Şiddetli glutatyon noksanlığı olan kanser tedavisi ve  HIV/AIDS tedavisi gibi durumlarda ya da genetik mutasyonlar veya başka nedenlerden ötürü kendi glutatyonlarını yeterli şekilde üretemeyen kişilerde başvurulan damariçi uygulamadır. Hastalardaki tıbbi duruma göre, IV glutatyon haftalık veya günlük olarak düzenli biçimde uygulanmalıdır. Glutatyon IV yoldan verildiğinde kan akımındaki yarılanma ömrü çok kısa olup ortalama 14 dakikadır. IV glutatyon 2,000 mg (2 g) dozunda verildiğinde hücrelerin alabileceği sistein şeklinde birikir. Uygulamadan 90 dakika sonra idrarda glutatyon ve sistein atılımında sırasıyla 300- ve 10-kat artış olur. (High-dose intravenous glutathione in man. Pharmacokinetics and effects on cyst(e)ine in plasma and urine. Aebi S, Assereto R et al. Eur J Clin Invest. 1991 Feb;21(1):103-10).

 

 

 

]]>
Sun, 24 Oct 2021 05:27:24 +0000
BESİNLERDE Kİ GİZLİ ZEHİR https://greenfamily.com.tr/blog/zehiryuklubesenme https://greenfamily.com.tr/blog/zehiryuklubesenme  

BU ETİKETİ OKUYUP BEBEKLERİMİZE 6. AYLARINDAN İTİBAREN YEDİREBİLMEK MÜMKÜN MÜ?

 

Besinlerdeki Gizli Zehir

“Pek çok hazır gıdada bulunan trans yağlar kalp-damar hastalığı kaynaklı ölümlere neden olurken, diyabetten kısırlığa kadar birçok hastalığın görülme sıklığını da arttırır”

Kanola, soya, ayçiçeği, pamuk, safran gibi bitkisel sıvı yağlara hidrojen eklenmesi ve ısıtılması sonucu ortaya çıkan ‘trans yağlar' tehlikeli bir yağ çeşidi olarak bilinmektedir. Ucuzdur, kullanımı kolaydır ve uzun süre bozulmadan bekletilebilir. “Bu avantajları nedeniyle hazır gıdalarda yaygın şekilde kullanılır” bir halk sağlığı sorunu olan trans yağlarla ilgili bilinmesi gerekenleri:

Sağlığımızı Nasıl Etkiler?

Trans yağlar gıdanın ömrünü uzatan, kullananların ise ömrünü kısaltan yağlardır. Doymuş ve trans yağlar vücutta kolesterol yapımını uyarır. Her işlenmiş, ambalajlanmış, rafine edilmiş, doğallığı bozulmuş gıda gibi trans yağlar da zararlıdır. Vücut için gereksizdir ve hiçbir olumlu etkisi yoktur. Bu yağlar karaciğer ve damar sistemine kolaylıkla yapışarak karaciğer yağlanması ve damar hastalıklarına yol açar. Toksik etkiye sahip trans yağlar, insülin direnci ile diyabete zemin hazırlar, kolesterol ve trigliserit miktarlarını artırır. Vücutta zararlı serbest radikallerin ortaya çıkmasına neden olur ve kanserojendir.

Hangi Hastalıklara Yol Açar?

Trans yağlar bütün öldürücü kronik hastalıklara yol açabilen toksik bir madde olarak tanımlanır. Kanser, obezite, diyabet, koroner kalp hastalığı, kalp yetersizliği, Parkinson, bunama, karaciğer yağlanması-siroz, kısırlık, düşük doğum ve majör depresyon bu hastalıklardan bazılarıdır.

Hangi Ürünlerde Bulunur?

Trans yağlar fast-food restoranlarda patates, tavuk ve sebze kızartmalarında sık kullanılır. Kurabiyelerin yüzde 90'ında, donmuş hazır gıdaların yüzde 80'inde trans yağ vardır. Ambalajlanmış, hazır gıdaların hemen hepsi trans yağ içermektedir. Ekmekler, simitler, konserveler, gofretler, krakerler, cipsler, pasta ve kek gibi pastane ürünleri de bol miktarda trans yağ içerir.

 

Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Hazır yiyecek etiketleri dikkatle takip edilmelidir. hidrojenize yağ, hidrojenize nebati yağ, digliserit, monogliserit gibi ibareler trans yağları gizlemek için sıklıkla etiketlerde yer almaktadır. Bu ibareleri içeren gıdalardan kesinlikle uzak durulmalıdır. Türkiye'de 2007 yılından itibaren ürün içindeki toplam yağın 100 gramında 1 gramdan daha az trans yağ var ise ürün trans yağ içermez diye etiketlenmektedir. Bu tür gıdalara dikkat edilmelidir.

Gençlerde Kalp Krizine Yol Açar mı?

ABD'de 12-20 yaş arasındaki çocuk ve yeni erişkinlerin günde 20-30 gr trans yağ tükettiği bilinmektedir ve bu miktarlar sağlık açısından son derece zararlıdır. Trans yağların bu kadar çok miktarda tüketilmesi 20 ve 30'lu yaşlarda ortaya çıkan kalp krizlerinin en önemli nedeni olarak gösterilmektedir.

Hangi Yağlar Güvenlidir?

Türkiye'de güvenli sayılabilecek başlıca yağ soğuk sıkım zeytinyağıdır. Bunun dışında organik tereyağı sağlıklı olarak nitelendirilebilir.  (paketli tereyağalarda etikette tereyağ kültürü yazan hiçbir tereyağını evinize sokmamanız tavsiye edilir.)

Rafine edilmiş bütün yağlardan uzak durulmalıdır. Kanola, soya mısırözü, pamuk yağı gibi yağlar GDO'lu olma ihtimali çok yüksek yağlardır.

]]>
Sun, 25 Jul 2021 05:01:20 +0000
SİMBİYOTİK NEDİR? https://greenfamily.com.tr/blog/simbiyotik-beslenme https://greenfamily.com.tr/blog/simbiyotik-beslenme

SİMBİYOTİK BESLENME

 

Bazı canlılar tek başlarına besin ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için başka canlılarla birlikte yaşarlar. Bu şekilde iki farklı tür arasında beslenme yönüyle bir alış veriş etkileşimi gerçekleşir. İki organizmadan birinin ya da ikisinin canlılığını sürdürmesi için birlikte bulunmalarına SİMBİYOZ(birlikte yaşam) denir.

 

Simbiyotik Nedir?

 

Pozitif bitkilerin (700’den fazla bitki) her birinin probiyotiklerinin ayrı ayrı elde edilip, mayaya dönüştürülüp, elde edilen bu mayayıyla mayalanıp oksijensiz fermantasyon yöntemiyle parçalanıp yapısında bulunan enzim, vitamin ve minerallerinin elde edilmesi sonucu ortaya çıkan ürünler ile mayalarının elde edilip oksijensiz fermantasyon yöntemiyle parçalanması sonucu elde edilmiş ürünlerin karıştırılmasından oluşan ürünler SİMBİYOTİK olarak tanımlanır. 

 

PROBİYOTİK; Tüketilmesi hekim kontrolü gerektirmeyen insan vücudunda metabolizmanın verimli çalışması için gerekli olan faydalı bakterilerdir.

PREBİYOTİK; Bakterilerin ürettiği insan vücudunun ihtiyacı olan enzimler, vitaminler ve besinleri parçalayarak açığa çıkarttıkları mineraller.

Her ikisinin birleşiminden olusan gıdalara ise SİMBİYOTİK denir.


Damıtılmamış mayalı bir içecektir. 

Alerjin madde ve glüten içermez.

Koruyucu kimyasallar içermez.
%100 Doğal üründür.


SİMBİYOTİK, içerik olarak elde edildiği bitkileri parçalayan probiyotikler, elde edildikleri bitkilerin yapısında bulunan enzimler, vitaminler (A, B1,B2,B3, B4, B5, B6, B9, B11, B12, B17, C, D, E, K, K2 vitaminleri ), folik asit, insanların bitkilerden aldığı tüm mineralleri içerir.
 

NOT: İnsan vücudunda olması gereken enzim sayısı 3.200 kadar olup bu sayı kentsel alanlarda yaşayan insanlarda 600 kadardır.

İnsan bağırsağındaki probiyotik çeşidi 1.000 kadardır, kentsel alanlarda yaşayan insanların bağırsağında bulunan probiyotik sayısı ortalama 70 kadardır.


Simbiyotik, bu eksiklilerin karşılanması gerekliliğinden  doğmuş GELECEK NESİL BESLENME için İNOVASYON bir ürünüdür.

 

Simbiyotik Beslenme Nasıl ve Yararları Nelerdir?

  • Metabolizmayı verimli hale getirir,

  • Bağırsak florasını zenginleştirir,

  • Metabolizmanın verimli hale gelmesine bağlı olarak bağışıklık sistemi  güçlendirir,

  • Vücut direncini  arttırır.

  • Fazla alınmasında hiçbir sakınca yoktur.

  • Gıda olması sebebiyle aç ya da tok alınmasında bir sakınca yoktur.

  • Bağırsaklarda emilecek duruma getirilmiş ürünün aç karına tüketilmesinin daha çok fayda sağlar.

  • Metabolizmayı verimli hale getirmesi sebebiyle yağların yakılmasına yardımcı olmasından kaynaklı olarak kilo vermenize yardımcı olur.

  • Hücrelere bölünme yeteneği kazandırır.

  • Bağırsaklardaki faydalı bakterilerin çeşitliliğini arttırarak organların ve salgı bezlerinin verimli çalışmasını sağlar.

  • Sinir hücreleri üzerini kaplayan miyilin kılıfın tamir edilmesinde rol alan Glia hücrelerinin ihtiyacı olan besinleri içerir.

  • Vücudun iyon dengesini düzenler.

  • Özellikle mevsim geçişlerinde bir yaşın üzerinde bulunan her insanın tüketmesi önerilir.

  • Her yaş aralığında kullanılabilir.

 

Simbiyotik Fikri Neden Doğmuştur?

 

İnsan metabolizmasının verimli çalışabilmesi için  vücudumuzda bulunması gereken enzim sayısı 3.200 kadar olup bu sayı şehir yaşamın olanlarda 600 kadardır.  Metabolizmamızın verimli çalışabilmesi için  vücudumuzda bulunması gereken probiyotik çeşidi 1.000 kadar olup bu sayı bizlerde 65-70 kadardır. Bu eksikler karşılanmadan metabolizmanın verimli çalışması mümkün değildir.

 

Ülkemizde 3936 çeşidi endemik olmak üzere yenilebilir özellikte 12.000 çeşit kadar bitki bulunmaktadır. Bu kadar zengin bitki florasında yaşıyor olmamıza rağmen tükettiğiniz bitki çeşidi 70-80 kadardır. Kentsel alanlarda yoğunlaşmış olan sizler doğadan uzaklaşmış, beslenme alışkanlıklarınızı da yanlış bir yöne evirmiş bulunuyoruz.

 

Simbiyotik, bu eksiklilerin karşılanması gerekliliğinden  doğmuş bir inovasyon ürünüdür.

 

Probiyotik Nedir?

 

Probiyotiklerin üzerinde yaşadıkları canlıların metabolizmalarını verimli hale getirmek için ürettikleri maddelerdir. Enzimler, vitaminler, mineraller ve bileşiklerden oluşur.

 

Hücrelerimiz her elementi olduğu şekliyle alıp kullanamazlar. Probiyotikler element ya da bileşikleri bizim vücudumuzda kullanabileceğimiz duruma getirirler.
 

Yaşamımızı nitelikli hale getiren faydalı bakteriler ve görevleri;

 

1. Dış koşullara hemen uyum sağlar, bizlerin uyum sağlaması için gen aktarırlar.
2. Tükettiğimiz besinlerin %70’den daha fazlasını probiyotikler sindirirler.
3. Bedenimizdeki hasarlı, patojen  ya da tümör varsa onları atıklarından 
    tanımlarlar. Bulundukları yerleri beyine bildirirler, onların yok edilmesi için bize
    gen aktarırlar.
4. Savaşçı T hücrelerini aktifleştirirler, vücuttaki zararlı hücrelerin yok edilmesi için T
    hücrelerine her türlü desteği sağlarlar.
5. Serotonin hormonunun %95’i bağırsaklarımızda probiyotikler tarafından üretilir.
6.Bitkileri ayrıştırırlar, onların yapılarındaki enzimleri, vitaminleri ve mineralleri açığa çıkarırlar.
7. Bitkilerin ayrışmasıyla ortaya çıkabilecek zararlı maddeleri parçalayıp vücudumuza zarar
    vermesini  önlerler.
8. Sindirilmiş besinlerin bağırsaklarımızdan kana geçtiği çeperlerin etrafını sararlar, kana
    geçecek olan maddeleri kontrol ederler. Zararlı olanların geçmesine izin vermezler.
9. B vitamin kompleksi ve K vitaminleri kalın bağırsakta probiyotikler tarafından üretilir.

 

]]>
Sun, 04 Jul 2021 10:19:03 +0000
KOLAJEN NEDİR? NEDEN ÖNEMLİ? NE YAPAR? https://greenfamily.com.tr/blog/kolajen_nedir_neden_onemli_ne_yapar https://greenfamily.com.tr/blog/kolajen_nedir_neden_onemli_ne_yapar KOLAJEN NEDİR?

"Tutkal” anlamına gelen “kólla” kelimesinden türetilen adı nedeniyle bir tür “tutkal” olarak da düşünülebilir.

Kolajen, insan vücudunun en önemli yapı taşlarından biridir ve mekanik olarak bilinen en dayanıklı biyolojik moleküldür.

Ağırlıkla prolin, glisin ve hidroksiprolin amino asitlerinden oluşur.

Kolajen, vücuttaki toplam proteinlerin %25’ini oluşturur.

Tendonlar, bağlar, kemikler, cilt, kaslar, kan damarları ve kornea da dahil olmak üzere vücut yapımızı oluşturan bağ dokularının ana bileşenidir.

KOLAJEN NE YAPAR?

Bilinen 28 çeşit kolajen vardır. Üç ana tip; 1, 2 ve 3 tipidir.

Bu tür kolajenler vücudumuzdaki toplam proteinin yaklaşık %80-90’ını oluşturur.

Tip 1: Vücuttaki kolajenin çoğunluğunu oluşturur. Cilt, kemik, tendon, bağ dokusu ve dişler için yapı sağlar.

Tip 2: Elastik kıkırdakta bulunur. Bağ dokularında kıkırdak oluşumuna yardımcı olur ve eklem sağlığını korur.

Tip 3: Kasların, organların ve arterlerin yapısını destekler. Cilde esneklik ve sıkılık verir.

Yaşlandıkça, vücut daha az ve daha düşük kaliteli kolajen üretir.

Cildin daha az elastikiyeti, kolajen eksikliğinin en belirgin özelliklerinden biridir.

Kemik ve kıkırdak dokusu da yaş büyüdükçe yetersiz olan kolajen miktarı nedeniyle zayıflamaya başlar.

Yaralanmalar ve sakatlıklar daha sık görülür. Kolajenin birçok işlevi vardır.

Temel görevi vücuda doku desteği sağlamak ve cilde yapısal güç, esneklik ve sıkılık kazandırmaktır.

Başka bir görevi de doku ve organları canlı ve esnek tutmaya yardımcı olmaktır.

 

KOLAJENİN FAYDALARI NELERDİR?

Cildi güzelleştirir.

Yaşlanma belirtilerini azaltır ve daha genç görünmeye yardımcı olur.

Deride yeterli miktarda olduğunda, daha parlak ve canlı bir cilt garanti eder.

Kırışıklıkları, yaşlanma ile ciltte oluşan gevşemeleri ve cilt kuruluklarını önler.

Kemik ve eklem sağlığını geliştirir.

Kemikler esas olarak kolajen ve kalsiyumdan oluşur.

Bu iki madde kemikleri hem güçlü hem de esnek hale getirir.

Kolajen ayrıca dizler, kalçalar, omuzlar gibi çeşitli eklemlerin akışkanlıkla hareket etmesine izin verir.

Bir eklemin ana işlevi iki veya daha fazla kemiği bağlamaktır; ancak bu kıkırdak, bağlar ve tendonlar olmadan acı verici olacaktır.

Kolajen, tüm bu bağ dokularının ana bileşenidir.

Tırnakları, saçları ve dişleri güçlendirir.

Tırnak, saç ve dişlerin yapı taşıdır. Saç dökülmesini önler ve tırnakları güçlendirir.

Diş sağlığında da etkilidir. Dişeti durgunluğu, dişeti kanaması gibi riskleri azaltır. Sağlıklı saçlar yaratır.

Sağlıklı ve güçlü saç köklerinin büyümesini sağlar. Gür ve dolgun saçlara sahip olmaya yardımcı olur.

Aynı zamanda, saç dökülmesi, saç inceltme gibi sorunları tedavi eder.

 

Kolajen &Cilt 

Kolajen; normal cilt yapısını ve sağlıklı cilt görünümünü desteklemek için elastin üretiminden sorumlu olan fibroblastların yoğunluğunu arttırır.

Bu sayede cildinizin nemlenme, dokularınızın ise yenilenme fonksiyonunu doğal seyrinde destekler ve kırışıklıklarınızın artmamasına yardımcı olur.

Kolajen Saç & Tırnaklar

Kolajen, tırnaklara ve saçlara normal gücünü sağlayan yardımcı proteinler içerir.  

Keratin, mineraller ve kolajen saçlarınızın ve tırnaklarınızın normal hızda ve doğal güçte uzamasını destekler. Tırnaklarınız kırılmaya eğilimliyse, vücudunuzun onları güçlü tutmak için gerekli besin maddelerine sahip olduğundan emin olmanız gerekir.

Günlük beslenme düzeninize kolajen eklemek, doğal saç ve tırnak sağlığınızı korumanıza destek olur.

Kolajen &Eklemler 

Kolajen, normal ve sağlıklı eklem fonksiyonunu ve hareketliliğini destekler.

Bu nedenle kolajen takviyesi eklem konforunu ve sağlığını korumaya yardımcı olur.

 

 

Kolajen Azalmasına Neden Olan Etkenler Nelerdir?

Normal şartlarda kolajen, vücuttaki fibroblast hücreleri tarafından üretilmektedir; 

ancak ilerleyen yaş, güneş ışınları, sigara kullanımı, yetersiz uyku, stres, nemsizlik, alkol kullanımı, yer çekimi, genler, hava kirliliği, yanlış kozmetik uygulamalar, yanlış beslenme gibi sebeplerden üretilen kolajen yetersiz kalabilir.

]]>
Sun, 25 Apr 2021 09:18:28 +0000
O.R.A.C. Nedir? Ve ORAC Değeri En Yüksek Besinler Nelerdir? https://greenfamily.com.tr/blog/o-r-a-c-nedir-ve-orac-degeri-en-yuksek-besinler-nelerdir https://greenfamily.com.tr/blog/o-r-a-c-nedir-ve-orac-degeri-en-yuksek-besinler-nelerdir  

ORAC Nedir ve ORAC Değeri En Yüksek Besinler Nelerdir?

ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity - Serbest Radikalleri Emme Yeteneği)

Doğadan uzaklaşmaya, endüstrileşmeye ve teknolojiye esir olmaya başladıkça, hayatımızı nasıl bir kaosa çevirdiğimizin nihayet farkına vardık.

Modern yaşamın, sanayileşmenin ve teknolojinin ürettiği serbest radikallerden biraz da olsa uzaklaşmaya ve daha sağlıklı yaşayıp, geç ve dinç yaşlanmak için elimizden geleni yapmaya başladık. Şimdi moda akım, doğaya dönüş! Ancak uyguladığınız yeni yöntemlerin, aldığınız besinsel ya da bitkisel desteklerin ne kadarını tanıyor ve bilinçle yapıyorsunuz?

SERBEST RADİKAL NEDİR?

İnsan vücudundaki her hücre günde ortalama 10,000 serbest radikalin saldırısına maruz kalmaktadır. Tüm yaşam tarzınızı değiştirseniz ya da çevreden maruz kaldığınız toksinleri, kirleticileri, ağır metalleri ve diğer tehlikeli maddeleri tümüyle ortadan kaldırsanız bile, serbest radikallerden tümüyle (hidrojen peroksit, lipit peroksitleri, tekli oksijen atomları ve süperoksitler...) kaçmanız olanaksızdır. Çünkü vücudunuzda gerçekleşen her işlemde, her aşamada bu bileşikler doğal olarak ortaya çıkmaktadır. Ama normalde vücudunuzda bulunan doğal antioksidan savunma sistemleri sayesinde bu kararsız elektron yüklü kimyasallar büyük ölçüde yok edilmekte veya uzaklaştırılmaktadır. Antioksidan savunma sisteminiz yeterince iyi çalışmaz ve siz antioksidan besinleri yeterince tüketmezseniz, ya da antioksidan etkili ek desteklerden yararlanmazsanız serbest radikaller hücrelere zarar vererek birçok hastalığın (kanser, ateroskleroz, yaşlanmaya bağlı oluşan kardiyovasküler hastalıklar ve merkezi sinir sistemi hastalıkları gibi) başlangıcına zemin hazırlar ve sizin erken yaşlanmanıza neden olurlar. Serbest radikaller nefes aldığınızda ve yemek yediğinizde bile meydana gelirler. Sigara içerken, hava kirliliğinden, egzoz gazlarından ve sulardan bedeninize sinsice girerler.

KİMDİR BU ZARARLI RADİKALLER?

Vücutta metabolik işlemler sonucunda oluşan hidrojen peroksit veya yağlı besinlerin yüksek sıcaklıkta işlenmeleri, pişirilmeleri sonucu oluşan lipit peroksit en zararlı serbest radikallerdir. Bu bileşikler ''oksidatif stres'' adı verilen kimyasal işlemlerle genetik materyal DNA'yı (deoksiribonükleik asit) hasara uğratarak hücre ölümünü artırmaktadırlar. Bu durumu en güzel cilt yaşlanmasında görebiliriz. Bir araba güneş altında bırakıldığında koruyucu boyası zamanla okside olur ve rengi solmaya başlar. Aynı şekilde; insan cildi de yıllar geçtikçe güneşe maruz kaldığında susuz kalır, okside olur ve hasara uğrayarak zamanla kırışır, sarkar ve yaşlı bir görünüme sahip olur. Bu durumu engellemek, dejeneratif hastalıklara erken yaşlarda yakalanmamak ve hücre hasarını en aza indirmek için yaşla birlikte güçsüzleşen antioksidan savunma sisteminizi güçlendirmeli ve desteklemelisiniz.

ORAC Değeri Nedir?

ORAC (Oxygen radical absorbance capacity), vücudumuzda bulunan serbest radikaller olarak adlandırılan ve başta kanser olmak üzere birçok hastalığa yol açan maddelerin, besinler tarafından emilebilme değerini belirten bir ölçektir. Aslında antioksidan değerinin bir göstergesidir. ORAC değeri yüksek olan besinler daha fazla antioksidan özellik göstermektedir. ORAC değeri yüksek, yani antioksidan içeriği yüksek sebze ve meyvelerin tüketimi kansere karşı koruyucudur, damar sağlığını korur ve yaşlanmayı geciktirmektedir.

Bitkiler güneşin zararlı etkilerinden korunmak için pigmentlerini artırarak kendilerini korumaktadırlar. Bu nedenle bir sebze ve meyvenin rengi ne kadar koyu ise o kadar fazla antioksidan özellik gösteriyor demektir. Çünkü bitkilerin asıl antioksidan özellikleri pigment kısmında bulunmaktadır.

ORAC değeri için yapılan çalışmalarda her bireyin bir gün içerisinde 3000 ORAC birimi alması gerektiği belirtilmiştir. Maksimum koruma sağlamak için ise 5000 ORAC biriminin alınması belirtilmiştir.

ORAC Değeri Yüksek Besinlerin Faydaları Nelerdir?

Bu besinler;

  • Hücre ve doku yaşlanmasını yavaşlatır.
  • Beyin sağlığımızı korur.
  • Bağışıklık sistemimizi destekler.
  • Kansere ve diğer tüm hastalıklara yakalanma riskini azaltır.

Günlük ORAC Değeri İhtiyacımız Nedir?

  • Günlük almamız gereken toplam ORAC değerimiz 3000 ila 5000 arasında değişmektedir.
  • Bu oran yaşa, cinsiyete, kilo ve genel sağlık durumuna göre değişkenlik gösterir.

Oxygen Radical Absorbance Capacity

ORAC Value list, Top 100

1

Cloves, ground - KARANFİL

314,446

2

Sumac bran - SUMAK

312,400

3

Cinnamon, ground - TARÇIN

267,536

4

Sorghum, bran, raw -

240,000

Oregano, dried - KEKİK

200,129

6

Turmeric, ground - ZERDEÇAL

159,277

7

Acai berry, freeze-dried - ARONIA

102,700

8

Sorghum, bran, black

100,800

9

Sumac, grain, raw - SUMAK

86,800

10

Cocoa powder, unsweetened

80,933

11

Cumin seed - KİMYON

76,800

12

Maqui berry, powder - 

75,000

13

Parsley, dried - MAYDANOZ

74,349

14

Sorghum, bran, red

71,000

15

Basil, dried - FESLEĞEN

67,553

16

Baking chocolate, unsweetened

49,926

17

Curry powder - KÖRİ TOZU

48,504

18

Sorghum, grain, hi-tannin

45,400

19

Chocolate, dutched powder

40,200

20

Maqui berry, juice

40,000

21

Sage - ADAÇAYI

32,004

22

Mustard seed, yellow - HARDAL

29,257

23

Ginger, ground - ZENCEFİL

28,811

24

Pepper, black - BİBER

27,618

25

Thyme, fresh - KEKİK

27,426

26

Marjoram, fresh - MERCANKÖŞK

27,297

27

Goji berries - GOJI

25,300

28

Rice bran, crude - PİRİNÇ

24,287

29

Chili powder - BİBER TOZU

23,636

30

Sorghum, grain, black

21,900

31

Chocolate, dark

20,823

32

Flax hull lignans

19,600

33

Chocolate, semisweet

18,053

34

Pecans - CEVİZ

17,940

35

Paprika - KIRMIZI BİBER

17,919

36

Chokeberry, raw

16,062

37

Tarragon, fresh - TARHUN

15,542

38

Ginger root, raw ZENCEFIL

14,840

39

Elderberries, raw - MÜRVER

14,697

40

Sorghum, grain, red

14,000

41

Peppermint, fresh - NANE

13,978

42

Oregano, fresh - KEKİK

13,978

43

Walnuts - CEVİZ

13,541

44

Hazelnuts - FINDIK

9,645

45

Cranberries, raw - KIZILCIK

9,584

46

Pears, dried - ARMUT

9,496

47

Savory, fresh - 

9,465

48

Artichokes - ENGİNAR

9,416

49

Kidney beans, red - BARBUNYA

8,459

50

Pink beans - PEMPE FASULYE

8,320

51

Black beans - KARA FASULYE

8,040

52

Pistachio nuts - ANTEP FISTIĞI

7,983

53

Currants - KUŞ ÜZÜMÜ

7,960

54

Pinto beans - BARBUNYA

7,779

55

Plums - ERİK

7,581

56

Chocolate, milk chocolate

7,528

57

Lentils - MERCİMEK

7,282

58

Agave, dried - 

7,274

59

Apples, dried - ELMA KURUSU

6,681

60

Garlic powder - SARIMSAK TOZU

6,665

61

Blueberries - YABAN MERSİNİ

6,552

62

Prunes - KURU ERİK

6,552

63

Sorghum, bran, white

6,400

64

Lemon balm, leaves - LİMON OTU

5,997

65

Soybeans - SOYA FASULYESİ

5,764

66

Onion powder - SOĞAN TOZU

5,735

67

Blackberries - BÖĞÜRTLEN

5,347

68

Garlic, raw - SARIMSAK

5,346

69

Cilantro leaves - KİŞNİŞ

5,141

70

Wine, Cabernet Sauvignon

5,034

71

Raspberries - AHUDUDU

4,882

72

Basil, fresh - FESLEĞEN

4,805

73

Almonds - BADEM

4,454

74

Dill weed - DERE OTU

4,392

75

Cowpeas - BÖRÜLCE

4,343

76

Apples, red delicious - ELMA

4,275

77

Peaches, dried - ŞEFTALİ

4,222

78

Raisins, white - KURU ÜZÜM

4,188

79

Apples, granny smith - ELMA

3,898

80

Dates -

3,895

81

Wine, red - KIRMIZI ŞARAP

3,873

82

Strawberries - ÇİLEK

3,577

83

Peanut butter, smooth - FISTIK

3,432

84

Currants, red - FRENK ÜZÜMÜ

3,387

85

Figs - İNCİR

3,383

86

Cherries - VİŞNE, KİRAZ

3,365

87

Gooseberries - BEKTAŞİ ÜZÜMÜ

3,277

88

Apricots, dried - KAYISI

3,234

89

Peanuts, all types - YER FISTIĞI

3,166

90

Cabbage, red - LAHANA

3,145

91

Broccoli - BROKOLİ

3,083

92

Apples - ELMA

3,082

93

Raisins - KURU ÜZÜM

3,037

94

Pears - ARMUT

2,941

95

Agave - SABIR OTU

2,938

96

Blueberry juice - YABAN MERSİNİ

2,906

97

Cardamom - KAKULE

2,764

98

Guava - GUAVA

2,550

99

Lettuce, red leaf - KIRMIZI LAHANA

2,380

100

Concord grape juice - ÜZÜM SUYU

2,377

 

Kaynak: https://www.ars.usda.gov/news-events/news/research-news/1999/high-orac-foods-may-slow-aging/ 

]]>
Mon, 02 Nov 2020 13:16:44 +0000